Vrijwilligers gezocht
+31 (0)40 212 0 111
overslaan naar valkerij gedelte van de pagina

Falconcrest Veelgestelde Valkerij, Valkenier en Roofvogel Vragen

bullet

Wanneer is RoofvogelPark Falconcrest geopend?

Falconcrest Roofvogelpark is in het zomerseizoen van april tot en met september, dinsdag tot zondag van 12.00 uur tot 17.00 open. Maandagen gesloten. Open gedurende alle schoolvakanties en openbare vakantiedagen. Buiten het seizoen zijn activiteiten en bezoeken wel mogelijk, maar dan in overleg en alleen op afspraak.

bullet

Wat is de entree prijs / entreekosten voor het roofvogelpark?

Volwassenen:6.00 euro p.p.
Kinderen (4-12):4.00 euro p.p.
Kinderen (0-3):Gratis

bullet

Wat zijn de roofvogelworkshop tijden?

De roofvogel workshops worden in het roofvogelpark gehouden. Workshops starten om 11.00 'sochtends en zijn rond 17:00 'smiddags afgelopen.

bullet

Hoe laat zijn de roofvogel shows?

De roofvogelshows oftewel roofvogeldemonstraties worden om 14:00 'smiddags in het park gehouden.

bullet

Geeft u ook een roofvogelshow voor een kinderfeestje?

Ja zeker, onze valkeniers zijn zeer deskundig in het werken met roofvogels en kinderen. Wij geven diverse soorten roofvogel kinderfeestjes in het roofvogelpark.
In het roofvogelpark bieden wij vier soorten kinderfeestjes met roofvogels aan: Voor vragen over kinderfeestjes met roofvogels op lokatie, kunt u contact opnemen met onze valkeniers om de mogelijkheden te bespreken.

bullet

Mag mijn hond mee het Roofvogelpark in?

Nee, honden worden niet toegestaan in het roofvogelpark. Uitzonderingen alleen toegestaan met uitdrukkelijk toestemming van Falconcrest en dan nog op eigen risico.

bullet

Welke roofvogels wonen er in Falconcrest Roofvogelpark?

Buiten de wilde uilen en haviken die zelf besloten hebben om in en om Falconcrest te verblijven, zijn er wisselende soorten roofvogels te zien bij het roofvogelpark. Dit is omdat Falconcrest ook een roofvogel pension is voor valkeniers die ook graag een keer op vakantie willen zijn. Een overzicht van onze permanente roofvogels kunt u hier vinden.

bullet

Hoe lang is een abonnement geldig?

Een abonnement voor Falconcrest Roofvogelpark is vanaf het moment van aankoop precies een jaar geldig.

bullet

Wat is valkenieren?

Valkenieren is het jagen van natuurlijke prooi in hun natuurlijke omgeving met een daarvoor opgeleide roofvogel en is al lang beschouwd als recreatief gebruik van wild. Het jagen met, en trainen van roofvogels werd al beoefend sinds 2000 v.C. en werd toen voornamelijk beoefend om eten op tafel te krijgen. Met de uitvinding van buskruit werd valkenieren meer een sport die voor de adel en welgestelden was voorbehouden.

bullet

Wat is een valkenier?

De definitie uit 1864 van een valkenier is iemand die op valken past of ze africht, die het ambt bekleed om de jacht den valk te houden. Hedendaags word het meer gezien als iemand die de kunst bezit om jachtvogels tot het vluchtbedrijf af te richten en te verzorgen.

bullet

Wat is het verschil tussen een roofvogel workshop en een valkerij workshop?

Het verschil is dat van de roofvogels, de valkensoort de enige roofvogel is die alleen op andere vogels jaagt. Andere soorten roofvogels jagen meestal op grond of op water-gebonden dieren. Werken en trainen met valken houdt in dat men een vliegende vogel kan nabootsen. Hiervoor gebruiken de valkeniers een 'loer', een nepvogel met wat voer eraan gebonden die de valkenier gebruikt als prooi voor de valk. De kunst is om de valk niet de loer te laten pakken totdat de valkenier dit toelaat. Alleen valken als roofvogelsoort worden met een loer getraind. Bij een valkerijworkshop komt er dus veel kunst- en vliegwerk te pas.

bullet

Ik wil zelf met een roofvogel vliegen. Kan dat?

Ja, dat kan. Er zijn meerdere mogelijkheden om met roofvogels kennis te maken en te vliegen. Wij bieden verschilende opties om met roofvogels kennis te maken en te vliegen.

bullet

Hoe word je valkenier?

Het is een hele klus om valkenier te worden. De Falconcrest valkeniercursussen, gegeven door professionele meestervalkeniers, zijn een goed begin. Lees meer over de valkeniers opleiding.

bullet

Kan ik bij Falconcrest Valkerij Centrum en Roofvogelpark komen werken?

Meer informatie over werken bij Falconcrest, vind u bij de vacatures pagina.

bullet

Zijn er nog meer regels waar ik me aan moet houden?

Ja, een paar, zie bezoekersvoorwaarden voor meer informatie.