Vrijwilligers gezocht
+31 (0)40 212 0 111
overslaan naar valkerij gedelte van de pagina

De Valkeniers van Falconcrest

Valkenier worden?

Valkenier voor een dag Roofvogel Workshop Valkenier Opleiding

Definitie van een valkenier

Uitleg: Iemand die de valkerij beoefent, op valken past en ze africht en het ambt heeft te jagen met valken. Iemand is pas valkenier als diegene kennis en ervaring heeft om roofvogels te trainen met een loer, de roofvogels in zodanige conditie kan houden zodat ze in staat zijn een prooi te bemachtigen.

Bij Falconcrest gaat het begrip nog dieper want hier hebben wij te maken met vele soorten roofvogels, en niet alleen valken die met een loer getraind woorden.

Iemand die een roofvogel bezit is niet zomaar automatisch een valkenier, hiervoor is een degelijke opleiding met examen nodig. Valkeniers dienen op de hoogte te zijn van wetten en regels van zowel de Nederlandse als de Europese regeringen en zich hieraan te houden.

Ontmoet De Valkeniers


Zin in een dagje zelf valkenieren onder begeleiding van de valkeniers? Neem dan contact op met de valkeniers van Falconcrest voor onze speciale valkerij workshops en valkenier opleidingen.

 
Frans Lenders - Meester Valkenier

Frans Lenders

Meester valkenier

Frans is Falconcrest's meester valkenier, met meer dan 45 jaar ervaring en kennis op het gebied van roofvogels, valkenieren en de valkerij.
Valkenier Frans Lenders

  • Telefoon: +31 (0)40 2120111
  • Fax: +31 (0)40 8440912
  • Email:


Frank Lenders - Director en Valkenier

Frank Lenders

Directeur en Valkenier

Uitvoerend directeur en CEO van Falconcrest. Frank is ook liefhebber van roofvogels en een bedreven valkenier, met een passie voor arenden.
Valkenier Frank Lenders

  • Telefoon: +31 (0)40 2120111
  • Fax: +31 (0)40 8440912
  • Email:


Nicky Lenders - Valkenier

Nicky Lenders

Valkenier

Bij Falconcrest is Nicky een bedreven valkenier en heeft een passie (en het daarbij behorende geduld) voor krachtige (en soms moeilijke) arenden.
Valkenier Nicky Lenders  
 

  • Telefoon: +31 (0)40 2120111
  • Fax: +31 (0)40 8440912
  • Email:


Het leven in een Roofvogelpark en Valkerij

Een Roofvogelpark en valkerij is een plaats waar natuur en zeker de roofvogels vooraan staan. Falconcrest Aerial view

Vroeg uit de "veren" om te zorgen dat onze roofvogels verzorgd en content zijn, en dan het park gereed maken voor bezoekers.

Valkenieren is voor ons een levenswijze die wij met overtuiging en passie uitleven.

Iedere valkenier heeft zijn eigen specialiteiten in de omgang met roofvogels.

Frans is meester valkenier, en geeft zijn ervaring en kundigheid door in de valkerij workshops die bij Falconcrest gehouden worden.

Met veel kennis over de verschillende soorten roofvogels, zijn de verschillende roofvogel workshops en valkerij workshops altijd indrukwekkend en interessant.

Valkenieren is geen begrip, maar een levensstijl.

Naast het begrip voor roofvogels is er ook de ambachtelijke kennis in huis om op de traditionele Nederlandse manier valkerij toebehoren te maken.

De valkerij toebehoren van Falconcrest zijn wereldwijd bekend om hun vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid.