Vrijwilligers gezocht
+31 (0)40 212 0 111
overslaan naar valkerij gedelte van de pagina

Roofvogeldemonstratie

Roofvogeldemonstratie

De Roofvogeldemonstratie - een vluchtige blik op valkenieren en de roofvogels.

Een spectaculaire roofvogeldemonstratie. Waarom is het zo bijzonder?

Het is het verband tussen valkenier en roofvogel en het wederzijdse vertrouwen. Het is de valkeniers' passie voor roofvogels en de valkerij. U bent toeschouwer van de interactie tussen de valkenier en de roofvogels. De valkenier laat zijn vogels vrij vliegen en de roofvogels verrassen u vanuit alle hoeken. Zelfs de valkenier wordt wel eens verrast. Dit mede door de sluwheid, snelheid soms gewoon luiheid van de roofvogels.

Valk  vrije vlucht Sneeuwuil op het grass Chiliarend op het grass Valk en valkenier

De vrij vliegende roofvogels voeren spectaculaire vluchten uit, soms over je hoofd heen, of ze schieten letterlijk tussen jou en je kop koffie door. Ze landen soms zelfs vlak voor je neus op de tafel.

Tijdens een Falconcrest roofvogeldemonstratie passeren vele roofvogelsoorten het revue, en zo ziet men duidelijk de verschillende manieren van jagen bij deze roofvogels. De valkenier geeft u steeds toelichting en uitleg over de desbetreffende roofvogels en hun specifieken kenmerken.

Sneeuwuil bij toeschouwers Woestijbuizerd bij toeschouwer Sneeuwuil vliegt Woestijnbuizerd vliegt nouwlijks over toeschouwers

Roofvogels zijn over het algemeen lui en pikken daarom vaak graag een terrasje, het zal jouw tafel maar zijn! Neem dus uw camera mee! Nergens anders kom je zo dicht bij vrij vliegende roofvogels. Dit is een exceptionele gelegenheid om mooie foto's te maken.

Chiliarend en Valkenier Lannervalk Steenuil van dichtbij Giervalk in vrije vlucht

Falconcrest valkerij centrum en roofvogelpark is de juiste keuze voor spectaculaire roofvogeldemonstraties. Er is voor iedereen iets te beleven; van prachtige sneeuwuilen tot snelle valken en gracieuze adelaars. Wij delen graag onze valkenierspassie met u.

Indoor Roofvogeldemonstraties behoren ook tot de mogelijkheden. Zie: Indoor Roofvogeldemonstraties voor enkele voorbeelden.

Educatieve roofvogeldemonstraties voor scholen zijn beschikbaar, waar Falconcrest met een selectie roofvogels een middag of ochtend op school komt lesgeven. Educatieve roofvogeldemonstratie foto's als voorbeeld.